Raad Voor Internationale Samenwerking Dilbeek

Viviaene Meyns in Congo

Na mijn opdrachten in Lubumbashi (ik was pas terug op 1 febr. ll.) ben ik op 9 maart vertrokken naar de andere kant van Congo, namelijk naar een broussepost in Idiofa (op 625 km van Kinshasa): heel diep in de brousse, een onvoorstelbare hitte, vreselijke armoede, heel veel muggen maar een warm onthaal door de Zusters van de Heilige Familie van Bordeaux (de blanke zusters wonen in Antwerpen en hebben reeds enkele jaren hun post “moeten” verlaten).

 

Ik gaf er eveneens les Toegepaste Informatica aan een meisjesschool (750 leerlingen). De middelen zijn uiterst beperkt, vaak geen elektriciteit, geen water. De armoede is er nog groter dan in het binnenland van Katanga. Ze leven daar nog echt in hutjes met een strooien dak. Je moet het zien om te kunnen geloven.

In elk geval blijf ik me inzetten voor de Congolese bevolking, maar de “uitnodiging” moet van henzelf komen (ik wil me niet opdringen). Ik doe dit uit dankbaarheid (volledig belangeloos) voor de mooie jaren die we lang geleden hadden in ‘onze’ missiepost van Kansenia, Katanga (Paters Benedictijnen) waar wij als vrijwilligers werken gedurende twee schooljaren.

Download hier het fotoverslag.

 

Vriendelijke groeten

 

Viviane Meyns

Terug

Ontvang de laatste nieuwsjes direct in je mailbox

Contact gegevens:

ris@dilbeek.be

Danielle Rousseau
Voorzitster RIS
0474 98 04 37
97drousseau@gmail.com

David Robberechts
Vrije Tijd - team gemeenschap
0475 70 97 25
david.robberechts@dilbeek.be