Raad Voor Internationale Samenwerking Dilbeek

Sem Terra Bodegem

Sem Terra Bodegem steunt bewustmakingsacties onder landloze boeren en ondersteunt actief projecten van MST (Movimento dos Trablhadores Rurais Sem Terra) in de deelstaat Paraiba (Brazilië).

Onderzoeksprogramma’s, cursussen en praktische vorming, uitwisseling van ervaring onderling geven deze boeren en landbouwers een solide basis.

Brazilië en MST (Movimento dos Trablhadores Rurais Sem Terra)

In haar 22-jarig bestaan is MST uitgegroeid tot een beweging die 560.000 landloze families in 23 verschillende deelstaten van Brazilië ondersteund. Ze groepeert arme families op het platteland die opkomen voor de landbouwhervorming en een alternatief maatschappijmodel via ‘acampamentos’ (tentenkampen) en assentamentos (nederzettingen).

MST zorgt naast een ondersteunde grondherverdeling eveneens voor een continue vorming en een platform voor de armsten onder de Brazilianen.

Vele nederzettingen, “assentamentos” verrichten uitstekend werk en geven mensen uitzicht op een beter bestaan met werkzekerheid, voedselzekerheid en huisvesting.
(vrij uit zuidgroep 11.11.11)

Verdere informatie over MST

MST-Semterra Bodegem:

Eén van de regio’s waar MST werkt is de regio “Paraiba”.
MST steunt in die regio 42 nederzettingen met in total 2.500 families.
Met onze steun zorgen we voor ondersteuning van vormingsprojecten in o.a. gezondheidszorg, ecologische duurzame landbouw binnen deze regio.

Contact :
  • Joseph Peeters (Vertegenwoordiger 1)
    mail : joseph.p@skynet.be
  • Demeester Rob (Vertegenwoordiger 2)                                                                                                                               mail: rob-demeester@scarlet.be
  • Linda De Becker- De Geyter
    mail : degeyterlinda@gmail.com
Web : http://www.mst.org.br

Terug

Ontvang de laatste nieuwsjes direct in je mailbox

Contact gegevens:

ris@dilbeek.be

Danielle Rousseau
Voorzitster RIS
0474 98 04 37
97drousseau@gmail.com

David Robberechts
Vrije Tijd - team gemeenschap
0475 70 97 25
david.robberechts@dilbeek.be