Raad Voor Internationale Samenwerking Dilbeek

Nieuws


1.250€ gaat naar de slachtoffers van de orkaan in Haïti. Als één van de armste landen in de wereld is Haïti nog steeds bezig om de verwoestende aardbeving van 2010 te boven te komen.

De recente zware orkaan Matthew maakte meer dan 1.000 slachtoffers en verwoestte de huisjes van honderdduizenden.

De noodhulp gaat via Shelterbox België dat deel uitmaakt van de wereldwijde erkende ngo Shelterbox.

Shelterbox stuurde reeds meer dan 500 shelterboxes naar Haïti. Deze waren 48uur na de storm ter plaatste en geïnstalleerd. Honderden volgen.

Iedere shelterbox bestaat uit een weder resistente tent voor 10 personen, kooksets, verlichting op zonne-energie, thermale dekens, vochtwerende grondbedekking, basismateriaal zoals hamers, zaag, muskieten netten en speelmateriaal voor kinderen.

Een goed dak boven het hoofd en deze basismaterialen geven een tijdelijk comfort aan gezinnen zodat zij zich kunnen concentreren op wederopbouw van hun huis.

Twee gezinnen krijgen concrete hulp dank zij deze noodhulp uit Dilbeek.

 1.250€ gaat via Oxfam Solidariteit naar een ‘vergeten’ humanitaire ramp: in de regio van het Tsjaadmeer in West-Afrika voltrekt zich een humanitaire crisis die weinig bekend is en die steeds erger wordt.

Dit gebeurt in een van de armste regio's ter wereld. Door een conflict met Boko Haram verspreidt het geweld zich van Nigeria naar buurlanden Niger, Tsjaad en Kameroen. 2,7 miljoen mensen zijn op de vlucht en meer dan 9 miljoen hebben dringend noodhulpnodig. Veel mensen zijn gevlucht naar dorpen, waar ze onthaald werden door gemeenschappen die zelf arm en kwetsbaar zijn. Het is er onmogelijk om eten te kweken of kopen en om de hulp te krijgen die ze nodig hebben. Daardoor lijden miljoenen mensen nu honger. Duizenden zijn al gestorven. Oxfam is ter plaatse en verstrekt humanitaire hulp in Nigeria, Niger en Tsjaad aan vluchtelingen en dorpen waar mensen naartoe gevlucht zijn. We delen voedsel en drinkwater uit en hebben sanitaire voorzieningen geïnstalleerd om de verspreiding van ziekten te voorkomen. Sinds het begin van de crisis in 2014 heeft Oxfam hulp verstrekt aan meer dan 250.000 mensen in Nigeria. Oxfam is van plan om meer dan 1,5 miljoen mensen te bereiken tegen het einde van 2017.

Terug

Ontvang de laatste nieuwsjes direct in je mailbox

Contact gegevens

David Robberechts
Noord-Zuidsamenwerking Gemeente Dilbeek
02/568.00.42
0475/709.725
david.robberechts@dilbeek.be