Raad Voor Internationale Samenwerking Dilbeek

Nieuws


Fair Friday

Oxfam Wereldwinkel Dilbeek organiseert op vrijdag 26 november een Fair Friday.

Geen Black Friday om kortingen te sprokkelen, maar een Fair Friday solidariteitsactie waar op elke aankoop die je doet bij Oxfam Wereldwinkel Dilbeek 10% van het aankoopbedrag door de Wereldwinkel wordt gestort aan één van de verenigingen aangesloten bij de Raad Internationale Samenwerking (RIS), naar jouw keuze. Zo ondersteunen we allen samen de goede doelen waar deze verenigingen zich dag in dag uit voor inzetten.
Kom je op 26 november in de Wereldwinkel langs, dan geef je aan de kassa aan aan welk goed doel de 10% mag worden gestort.
Doe je een aankoop via de Oxfam webshop (https://shop.oxfamwereldwinkels.be/dilbeek), vanaf nu tot en met 26 november, dan geef je in het vakje bemerkingen de organizatie aan waaraan de 10% van het aankoopbedrag mag gestort worden.
De 10% is ook van toepassing op artikelen die in promotie aangeboden worden, zoals op de eindejaars wijnpakketten of geschenkpakketten.

Hieronder de aangesloten verenigingen R.I.S.:
 • Adoptiedorpen Roemenië ondersteunt de sociale en culturele ontwikkeling van het adoptiedorp Cehu Silvaniei
 • Amnesty International streeft de naleving van alle mensenrechten na.
 • Het kinderdorp Amoreira in Brazilië vangt maatschappelijk kwetsbare kinderen van tien tot achttien jaar op. Het project biedt hen een warme thuis, opleiding, eten en medische zorgen.
 • Broederlijk Delen steunt oa op de boerenorganisatie Cosi. Deze richt zich op de teelt van koffie, bananen, maïs en maniok in het Kamwenge-district in Oeganda.
 • Bagaya-Kapelle steunt ontwikkelingsprojecten in Bagaya, een klein dorp in Zuid-Senegal. Samen met de lokale bevolking streeft ze naar beter onderwijs, gezondheidszorg, landbouw en drinkwater voor iedereen.
 • Grenzeloos milieu werkt aan afvalbeheer en geboortebeperking in het project op Lombok in Indonesië.
 • Kurukshetra ondersteunt een tehuis voor zieke daklozen en medische hulp in afgelegen bergdorpen van de Himalaya. Ze werken samen met melaatsengemeenschappen in Noord-India op het vlak van gezondheidszorg, opvoeding en respect voor het milieu.
 • Pastoral do Menor Dalangoinhas Brazilië. Project ter ondersteuning van 250 kansarme Braziliaanse kinderen. Via dit project krijgen kinderen diverse opleidingen zoals dans, toneel, muziek, lezen, wiskunde en lichamelijke opvoeding.
 • Sem Terra helpt de landloze Braziliaanse boeren in hun strijd tegen de onderdrukking en uitbuiting door grootgrondbezitters. De organisatie ondersteunt de lokale gemeenschap met kleine projecten zoals geiten- en kippenteelt, handwerkcursussen en ecologische houtkachels.
 • Siddartha ondersteunt daklozen, straatjongeren, alleenstaande moeders en aidswezen in Ethiopië. Een korte, krachtige opleiding geeft hen een menswaardige toekomst.
 • 11.11.11. streeft naar ontwikkeling voor iedereen. Ongelijke machtsverhoudingen en economische uitbuiting houden meer dan een miljard mensen gevangen in extreme armoede.
 • Solidariteit Savio – Bangui ondersteunt de sociale en humanitaire situatie in de Centraal Afrikaanse Republiek. De organisatie geeft jongeren schoolkansen, biedt hen vorming en ondersteunt de vele vluchtelingen.

Bekijk hier de affiche

 

Terug

Ontvang de laatste nieuwsjes direct in je mailbox

Contact gegevens:

ris@dilbeek.be

Danielle Rousseau
Voorzitster RIS
0474 98 04 37
97drousseau@gmail.com

David Robberechts
Vrije Tijd - team gemeenschap
0475 70 97 25
david.robberechts@dilbeek.be