Raad Voor Internationale Samenwerking Dilbeek

Nieuws


Jong geweld en toekomstige gedreven burgers, vriendschappelijk op de trappen van het gemeentehuis van Dilbeek, na een officiële ontvangst. 

Na verschillende skype gesprekken de voorbije jaren én een Vlaams bezoek van leerlingen van de Don Bosco school aan Stellenbosch tijdens de Paasvakantie, komen de laatstejaars uit Stellenzicht nu kijken hoe het hier bij ons aan toegaat. Blij dat vrienden elkaar terug zien.

Opvoeding en wederzijdse verstandhouding, communicatie en respect voor mekaars cultuur is dé weg naar een gedragen democratie.

Op deze manier tracht de Scholenband de jongeren een bredere en juiste blik te bezorgen op de hun omringende wereld, die hen in hun latere leven moet helpen tot het nemen van eerlijke en goede beslissingen.

Er bestaat ook een scholenband tussen onze andere secundaire school Regina Caeli Dilbeek met Groendal – secundair in Franschhoek Stellenbosch. Deze scholenband kende ook reeds uitwisselingen van leerkrachten en leerlingen, waarden en normen, ideeen en wensen.

'Scholenband' is een initiatief van de Raad voor Internationale samenwerking die alzo de Stedenband Dilbeek-Stellenbosch nog wil verstevigen.

Terug

Ontvang de laatste nieuwsjes direct in je mailbox

Contact gegevens

David Robberechts
Noord-Zuidsamenwerking Gemeente Dilbeek
02/568.00.42
0475/709.725
david.robberechts@dilbeek.be