Raad Voor Internationale Samenwerking Dilbeek

Hoe wordt er samengewerkt?

De stedenband wordt uitgebouwd met advies van vele professionele organisaties, waaronder de Vereniging voor Vlaamse Steden en Gemeenten, het Tropisch Instituut, SENSOA, universiteit Gent en Stellenbosch, Arteveldehogeschool Gent, Jeugd & Stad, Jongeren Internationaal en de Vereniging voor Alcohol en Drugpreventie zijn daar voorbeelden van.
De uitwerking van de projecten gebeurt met inspraak van de bevolking en van de RIS (Raad voor Internationale Samenwerking). Het is een tijdrovende procedure maar het loont gezien de gemeenschap zich mee verantwoordelijk voelt voor de projecten.
 
Stedenbanden zijn anders dan jumelages Waar een jumelage voornamelijk rond toerisme en culturele uitwisseling werkt, wil de stedenband een sociale dienstverlening voor de bevolking ondersteunen.
 
Van gemeentebestuur naar gemeentebestuur  De stedenband wil een degelijke uitwisseling tussen de gemeentebesturen Dilbeek en Stellenbosch uitbouwen. Uiteraard krijgen we hiervoor advies van de Raad voor Internationale Samenwerking en de Vereniging voor Vlaamse Steden en Gemeenten.
Naast gemeenschapsopbouw door niet- gouvernementele organisaties (ngo's) is het werken van overheid tot overheid waardevol om initiatieven in het Zuiden op een duurzame manier te ondersteunen.

Meer info over stedenbanden: http://www.vvsg.be/Internationaal/Publicaties/Documents/Infofiches/5MotivatieStedenband.pdf

 

Terug

Ontvang de laatste nieuwsjes direct in je mailbox

Contact gegevens

David Robberechts
Noord-Zuidsamenwerking Gemeente Dilbeek
02/568.00.42
0475/709.725
david.robberechts@dilbeek.be